Rešenje za hemoroide!

Predstavljamo vam recept kojim ćete napraviti mast za lečenje hemoroida. Lako i brzo se priprema, a pomogao je mnogima koji su patili od ove nimalo prijatne bolesti.

hty

Sastojci:

  • 1 kašika meda
  • 50 g prirodnog voska
  • 10 g mlevenog propolisa
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte med i propolis u staklenu ili emajliranu posudu. Mešajte smesu kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. Možete jednostavno promešati propolis ako je stajao u frižideru nekoliko sati pre nego što počnete praviti mast.

Stavite pčelinji vosak i maslinovo ulje u drugu emajliranu posudu. Stavite ovu posudu na laganu vatru i kuvajte dok se smesa ne rastopi i sedini. Zatim ga skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Nakon što se smesa ohladila na oko 60 stepeni, dodajte mešavinu meda i propolisa i izmešajte sve dobro. Prebacite napravljenu domaću mast u staklenku i držite posudu u frižideru.

Primena:

Potopiti komad gaze u mast i stavite je na anus. Ostavite ga preko cele noći i uklonite je sledećeg jutra. Radite ovo svake noći. Možete napraviti mali čepić od mast i staviti ih u zamrzivač oko dvadeset minuta kako bi se formirao. Uveče, pre spavanja stavite čepić u anus. Tretman traje sve dok potpuno ne rešite hemoroide.

Pre svakog postupka morate dobro oprati područje oko anusa.

Ishranom sprečite pojavu hemoroida
Komentari
Loading...