Generic filters
Exact matches only

Rešenje za celulit ipak postoji

Srećom, uz malo truda svako može i da se oslobodi celulita  i to na potpuno prirodan način.

5c42548d 9090 4401 909f 2b670a0a0a67 5b2288d1 66d4 4696 8758 13d40a0a0a67 6e7b41348057358792ce celulit

Izbacite toksine

Naša tela su bombardovana toksinima. To je zato što smo izloženi zagađenjima i unutar i van svoga doma, zato što konzumiramo konzervisanu hranu, hranu koja je prskana pesticidima, a i lekovi takođe nepovoljno utiču.

Kako sve to utiče na celulit? Tako što kada se vaše telo puni toksinima, oni odlaze i u depoe masnih naslaga u koži i zadržavaju se tu. Možete se konsultovati sa lekarom o nekoj meri detoksikacije. Isto tako, možete da nađete na obližnjoj pijaci prodavca koji garantuje da je njegova roba prirodna, i tako što ćete izbaciti hranu koja je puna kozervanasa (pašteta, viršle..).

Paradajz

Paradajz i sos od paradajza su bogati likopenom. Likopen je karotenski pigment koji se nalazi u paradajzu, šargarepi, papajama itd. On sprečava pucanje kolagenskih vlakana u koži, čini je jačom i samim tim je otežano deponovanje masnih ćelija u koži.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ubrazava metabolizam i pomaže u topljenju masnih naslaga, tako što zaustavlja proizvodnju enzima koji su odgovorni za gomilanje masnih ćelija. Osim toga, zeleni čaj je bogat katehinima, koji imaju mnogo jače antioksidansno dejstvo od vitamina C, samim tim su bolji u borbi protiv slobodnih radikala.

Jabukovo sirće

Napravite tečnost za masiranje željenih regija. Sve što treba da uradite je da pomešate jabukovo sirće i vodu u odnosu 1:2, dodate malo meda i dobijate pastu koju utrljavate na mesta na kojima ste uočili celulit. Nakon toga regiju isperite toplom vodom. Ovom metodom nećete u potpunosti ukloniti celulit, ali će svakako biti manje uočljiv.

Voda

Konzumiranje normalnih količina vode dnevno (oko 2l) je najjednostavniji način da sprečite nastanak celulita. Hidratacija je bitna za celokpuno zdravlje čoveka, utiče na varenje hrane tj potpomaže, ali čini kožu svežom. Kada se pravilno hidrirate, vaša koža izgleda mlađe. Pored unošenja tečnosti, konzumiranje hrane koja je bogata vodom takođe pozitivno utiče na teksturu vaše kože. Neke od namirnica koje su bogate vodom su krastavci, lubenice, kupus itd.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...