Generic filters
Exact matches only

Rešenje za bolno kurije oko

Glavni simptomi kurjeg oka su bol i nelagodnost pri hodanju.

sea 2564085 960 720

Takođe, oko kurjeg oka se može javiti i otok. Kurje oko na stopalu je tvrdo i bolno, a na bočnoj strani prsta je mekše i manje boli. Deo stopala na kom se nalazi kurje oko je izuzetno bolno pri bilo kakvom pritisku, pa prilikom nošenja obuće dolazi do neprijatnosti. Takođe, bol postaje veći usled promene vremena. Kurje oko ima tvrdo središte koje se proteže u dublje slojeve kože i uzrokuje bol. To središte se naziva koren kurjeg oka.

Postoje razni preparati za lečenje kurjeg oka, ali nekada je potrebno ukloniti kurje oko hirurškim putem ili laserom. Međutim, pre nego što pristupite bilo kakvom tretmanu, bilo bi dobro da probate neke od prirodnih lekova koji mogu biti od velike pomoći.

Propolis

Propolis je efikasan lek za kurje oko, a možete ga nabaviti kod pčelara. Potrebno je da komad svežeg propolisa zagrejete i da ga stavite na flaster i zalepite na kurje oko. Svakoga dana stavljajte nov čist propolis. Nakon 5-10 dana kurje oko se može bezbolno i lako ukloniti.

Smokva

Smokva se smatra najefikasnijim lekom za kurje oko. Ona sadrži enzime za razgradnju proteina koji pomažu u uklanjanju kurjeg oka. Potrebno je samo da jednu svežu smokvu presečete na pola i da taj presečeni deo prislonite na kurje oko i pričvrstite flasterom ili zavojem. Ostavite tako tokom noći, a ujutru uklonite smokvu i potopite stopala u vruću vodu. Držite stopala u vodi oko sat vremena i povremeno dolivajte vruću vodu. Nakon toga bi kurje oko trebalo u potpunosti da omekša, a onda možete pokušati sami da ga uklonite. Nekada je potrebno ponoviti sedam tretmana da bi kurje oko omekšalo. Ono što je važno jeste da za kurje oko koristite samo svežu smokvu, jer suva smokva neće imati nikakvog efekta.

Suve šljive

Suve šljive takođe mogu biti efikasne za lečenje kurjeg oka. Potrebno je da uzmete polovinu suve šljive i da je jako pričvrstite za kurje oko. Menjajte šljivu svako veče i rezultati će biti vidljivi nakon nekoliko dana.
Kora od banane. Kora od banane takođe može pomoći u lečenju kurjeg oka. Potrebno je samo uveče da je obmotate i uvežete oko kurjeg oka i da ostavite da tako prenoći. Ujutru će površinski sloj kurjeg oka biti mekši i treba ga istrugati.

Limun

Limun se koristi na isti način kao kora od banane. Dakle, treba ga pritisnuti na kurje oko, uviti i ostaviti da tako prenoći. Ujutru ćete videti da je kurje oko omekšalo i da je manje bolno. Umesto samog limuna možete koristiti i sok od limuna, tako što ćete u njega umočiti vatu i staviti je na kurje oko. Neka odstoji preko noći. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana dok kurje oko ne nestane u potpunosti.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...