Generic filters
Exact matches only

Rešenje za bolne zglobove

Predstavljamo vam nekoliko rešenja koji mogu da vam pomognu da ublažite bolove u zglobovima

 

Kalcijum i vitamin D 

Nekoliko naučnih studija dokazalo je da vitamin D može da ublaži bolove u zglobovima. Takođe, primećeno je da zglobovi počinju da bole onda kada imate nedostatak ovog vitamina u svom organizmu. Zbog toga je veoma važno uzimati vitamin D sa kalcijumom. To vas neće izlečiti, ali će vam umanjiti upalu i vaše kosti učiniti jakima.

Pravilna ishrana 

Postoje neke namirnice koje vam mogu pomoći a to su: riba, maslinovo ulje, voće, povrće i čaj od šipka. Takođe, šipak je bogat antioksidansima koji mogu da pomognu u zaštiti od oštećenja ćelija.

Telesna aktivnost 

Naravno, kada imate bolove u kolenima, ne možete da skačete i trčite kao zdrava osoba, ali to ne znači da bi trebalo da izbegavate sve fizičke aktivnosti. Čak i duge šetnje mogu da vam budu dovoljne da ostanete u formi. Lekari obično preporučuju da radite posebne vežbe koje ne stvaraju dodatni pritisak na vaše zglobove.

Budite oprezani s primenom toplote i hladnoće

Budite oprezni pre nego što počnete da grejete ili hladite mesto koje vas boli. Nekada ne biste smeli da zagrevate telo, uključujući i tople kupke, masaže i saunu. Takođe morate da budete oprezni i s nanošenjem hladnih peškira i kockica leda.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...