Generic filters
Exact matches only

Rešenje za anksioznost, stres i napetost

Jedinstvena biljka izrazite arome, kamilica je prastari lek koji su naše bake koristile gotovo za svaku boljku.

lp

Njome su lečili nervozu želudca, uzimali je zbog nesanice, stavljali obloge na rane, itd. Potpuno opravdano, jer je moderna medicina potvrdila da kamilica ima protivupalna, antibakterijska, umirujuća i antialergijska svojstva. Narod  je zbog toga oduvek koristio i u lečenju povišene telesne temperature, prehlada, mučnine, kožnih bolesti i upala, astme, želudačnih bolesti, prehlada.

Lekovitost kamilice dolazi od belo-žutog cveta koji sadrži flavonoide, hlapiva ulja i niz drugih lekovitih sastojaka. Učinkovita je u terapiji boljki vezanih uz disajni, probavni i nervni sistem. Njeni su osušeni cvetovi poznati po sedativnim svojstvima. Dokazano je da kamilica smanjuje anksioznost, stres i napetost. Šoljica čaja dobro će nam doći u svako doba – opustiće mišiće i umiriti celo telo. Upravo je zato čaj od kamilice poželjno piti pre spavanja jer smanjuje nemir, uravnotežuje i utiče na miran san. Zato se osobama koje pate od nesanice i želudačnih tegoba izazvanih prevelikom napetošću preporućuje da pre spavanja obavezno popiju šoljicu čaja od kamilice. Umiriće ih i njen miris.

Recept za čaj od kamilice:

1 do 2 kašičice suvog cveta kamilice prelijemo sa četvrtinom litre vruće vode i nakon 10-15 minuta procedimo te pijemo dok je čaj još topao.

Komentari
Loading...