Rešenje za akne koje se javljaju u zrelijoj dobi!

Stres, hormoni, ishrana i zagađenje neki su od faktora koji mogu uzrokovati akne, ali postoje načini da vaša koža izgleda bolje.

akn

Ako mislite da su akne samo problem tinejdžera, razmislite ponovo. Mnoge žene u svojim 30-im, 40-im imaju problema s aknama.

Prema istraživanju WhatClinic, 88 % stručnjaka za negu kože kaže kako je taj problem u porastu te da više od trećine osoba starijih od 35 godina traže lečenje.

27 posto stručnjaka okrivljuje stres i hormone, 15 posto krivca vidi u ishrani, a 12 posto u zagađenju.

Dr. Terry Loong, kozmetički lekar, hormonalni stručnjak i autor The Hormonal Acne Solution, kaže da su okidači: previše šećera, stres, loša probava, osetljivost na određene namirnice, zagađenje vazduha, hormoni, lekovi, te manjak vitamina D.

Šta vam govore akne na licu

Šta učiniti?

Dermatolog s The Harley Street Dermatology Clinic, Adam Friedmann kaže: ” Do poboljšanja obično dolazi nakon godinu do dve, a prva ‘linija’ je sprečavanje upala dok ne nestanu. Ukoliko je reč o težem problemu, to zahteva i jače lekove.” Ukoliko je reč o hormonalnim aknama, porazgovarajte sa svojim ginekologom o kontracepcijskim pilulama.

Savet:

Jonathan Bowling, dermatolog u The Nuffield Health Manor Hospital, Oxford, savetuje:

Vežbajte: To može pomoći deblokiranju pora kroz znoj. Lice operite pre nego se znoj osuši.

Pravilno se hranite: Previše šećera, mlečnih i rafinisanih ugljenihidrata pogoduju aknama. Bademi, borovnice, avokado i pasulj su među nizom namirnica koje mogu pomoći pri smanjivanju i sprečiti upalu.

Sunce: Samo 15 minuta sunca dnevno može pomoći u lečenju simptoma akni. Nikako više od toga jer može doći do kontraefekta.

Pijte puno vode: To je bitno za funkciju jetre koja kontroliše proizvodnju hormona.

Prirodni recepti za bubuljice i akne
Komentari
Loading...