Rešenje protiv gljivica na noktima

Zatvorena obuća, utopljavanje stopala tokom zimskih meseci i veštački materijali su idealni uslovi za širenje gljivica ispod noktiju, posebno na stopalima.

Medicinski preparati su učinkoviti, ali samo trenutno.

Predstavljamo vam dva prirodna preparata, čijim aplikovanjem ćete trajno rešiti ovaj problem i tokom zime se izboriti sa ovim zdravstvenim problemom.

Beli luk

Ovaj prirodni antiseptik koristi se za lečenje mnogih bolesti i infekcijskih oboljenja, a pokazao je i svoja učinkovita dejstva u borbi protiv glivica na noktima. On ima snažna antigljivična dejstva, pa što pre pokušajte da njime tretirate gljivice

Uzmite nekoliko čenova luka, iseckajte na sitno, nanesite ih na inficirani deo i ostavite da stoji 30 minuta. Međutim, budite oprezni, jer svež beli luk nekada zna i da izazove peckanje i svrab na koži.

Interesantno je i to da možete jedan čen belog luka, sitno isečen, ubaciti u bočicu providnog laka za nokte.

Nanesite lak i potom nokte istrljajte kriškom limuna kako biste uklonili prepoznatljivi miris luka. Poboljšanje bi trebalo da se vidi već nakon nedelju dana korišćenja.

Đumbir

Moćan efekat na gljivice ima i đumbir. Za pripremanja preparata za lečenje gljivične infekcije nokta potrebno je da pomešate malu kašiku izrendanog đumbira sa sitno isečenim čenom belog luka i 5 kapi ulja od biljke čajevac. Sve dobro izmešati dok ne dobijemo gustu smesu.

Mazati na obolele nokte i prekriti gazom, pa držati tako barem dva sata. Ovaj lek je još delotvorniji ako ga koristite u ranoj fazi infekcije.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...