Ren- Savršeno rešenje za skidanje sala sa stomaka

Ren je biljka sa višegodišnjim zelenim listovima, belim korenom i oporim ukusom.

tt

U ishrani se najčešće koristi koren rena, ali često su veoma ukusni i mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđa, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je izuzetno dobar kao lek.

Neophodan je kao dodatak drugim jelima, posebno u masnoj hrani, jer pomaže u varenju. Ren čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, a najviše se preporučuje za dijabetičare. Stimuliše reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu creva.

Sok od rena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice. Pospešuje funkciju varenja stimulacijom izlučivanja želudačnih i crevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Ren stimuliše jetru, stimuliše srce i cirkulaciju i pored toga je odličan diuretik, a pomaže i kod reumatizma.

Predstavljamo vam recept koji će vam pomoći da se rešite masnih naslaga sa stomaka:

Sastojci:

  • 125 g rena
  • 3 limuna
  • 3 supene kašike meda

Priprema i primena:

U blenderu usitnite 125 g rena. Uzmite tri limuna, isecite ih, izvadite semenke iz njih i zajedno sa korom ih usitnite blenderom, a zatim pomešajte sa renom. Nakon toga dodajte tri kašike meda i sve dobro sjedinite.

Držite ovu smesu u zatvorenoj tegli u frižideru.

Uzmajte jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok. Ovu smesu koristite 3 nedelje i videćete kako se smanjuje obim vašeg struka.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...