Generic filters
Exact matches only

Recepti za jačanje zuba i sprečavanje paradentoze

Predstavljamo vam neke recepte koji će vam pomoći da ojačate zube i sprečite paradentozu.

jj

Bolotov recept za jačanje i učvršćivanje zuba

Preliti 30 grama suvog korena iđirota sa pola litre votke u jednoj posudi, a u drugoj istovremeno pripremiti nastoj od 30 grama propolisa i pola litre votke. Obe komponente treba da stoje najmanje dve nedelje, posle čega ih treba filtrirati kroz dvostruku sterilnu gazu. Primena: 1 čajna kašika alkoholature i propolisa i dve čajne kašičice alkoholature iđirota se pomešaju u čašici i dobijenom tečnošću se ispiraju usta, vodeći računa da se zahvati prostor oko obolelih desni. Ovo izvanredno i vrlo efikasno prirodno sredstvo deluje kao balzam na gingivu, učvršćuje desni i dovodi do ozdravljenja od paradontoze.

Odvari

List žalfije i cvet kamilice pomešati u razmeri 1:1 i preliti šoljom kipuće vode. Ostaviti da stoji poklopljeno 15 minuta, a onda procediti i koristiti za ispiranje 10 – 15 puta na dan ukoliko je reč o upalnim procesima na desnima.

Odvar hrastove kore razblažen vodom u razmeri 1:0 pomaže protiv krvarenja desni. Kora hrasta, koren iđirota, travu majčine dušice i list oraha pomešati u jednakim količinama. Preliti vodom i kuvati 10 minuta, a onda procediti. Posle toga ova tečnost se koristi kao sredstvo za ispiranje i apliciranje u akutnom periodu.

Koru hrasta, kantarion, morski kupus, hajdučku travu, bokvicu, kamilicu, plod šipka i cvet zove pomešajte u jednakim razmerama. Jednu kašiku mešavine prelijte šoljom ključale vode, a dobijenu tečnost koristite za ispiranje i aplikaciju u akutnim fazama parodontoze.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...