Generic filters
Exact matches only

Recept za zdravu jetru

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle sprečava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih “otrova”, otklanja opstipaciju i druge probleme sa crevima.

88

Sastojci:

  • staklena tegla od 3 litre
  • 700 g cvekle
  • 2 kašike brašna
  • 200 g šećera
  • 100 g suvog grožđa

Priprema:

Sveže opranu cveklu isecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 g šećera. Teglu napunite hladnom prokuvanom vodom i promešajte. Zatim je zatvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas “diše”) i ostavite na toplom mestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno mešajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte penu.

Nakon 7 dana smesu procedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle.

Primena:

Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Kvas čuvajte u frižideru.

Popijte sav kvas i na tome se završava prva faza čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!

Prilikom čišćenja, prenosi B92, mogu da krenu pesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

Napomena:

Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom. U ovom slučaju neophodna je konsultacija lekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.

Surutka prijatelj jetre
Komentari
Loading...