Generic filters
Exact matches only

Recept koji leči sve

Čuvena mešavina meda i cimeta leči mnoge bolesti. 

med

 

Čak i doktori danas prihvataju med kao vrlo efikasan lek za mnoge bolesti.

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne kašičice meda i jedne čajne kašičice cimetovog praha pre kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu .Vrlo je efikasno ako se drži čak i 5 minuta.

Zubobolja

Napraviti masu od jedne čajne kašičice cimetovog praha i pet čajnih kašičica meda te staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati 3 puta dnevno dok vam traje zubobolja.

Holesterol

Ako se pacijentu koji ima povišen holesterol daju dve kašičice meda i tri čajne kašičice cimetovog praha pomešane sa 4,5 dcl čaja, to bi trebalo smanjiti nivo holesterola u krvi za 10% u roku 2 sata. Kao što je navedeno za pacijente koji boluju od artritisa, ako se uzima 3 puta dnevno, leči se bilo koje hronično povišenje holesterola.

Prehlade

Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu kašičicu mlakog meda sa trećinom čajne kašičice cimetovog praha dnevno .Ovaj proces bi trebao izlečiti većinu hroničnih kašljeva, prehlada te iščistiti sinuse.

Bolesti srca

Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na hleb umesto želea ili marmelade i jesti redovno za doručak To smanjuje holesterol u arterijama.Takođe, oni koji su već preživeli srčani udar smanuju rizik. Redovna upotreba navedenog smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca.

Probava

Kada se cimetov prah posut u dve kašičice meda uzme pre jela, to smanjuje kiselinu i pomaže u probavi čak i “najtežih” jela.

Gripa

Dokazano je da med sadrži prirodni sastojak koji ubija klice početka gripe i sprečava da pacijent dobije gripu.

Prištevi

Od tri kašičice meda i jedne čajne kašičice cimetovog praha napravi se masa. Primeniti ovu masu na prišteve pre spavanja i oprati ujutru toplom vodom. Ako se to radi svaki dan, u roku dve nedelje prištevi bi trebali nestati.

Infekcije kože

Ekcemi, lišajevi te sve vrste kožnih infekcija se leče primenom meda i cimetovog praha u jednakim delovima na obolela mesta.

Mršavljenje

Svako jutro, pola sata pre doručka, na prazan želudac i uveče pre spavanja popiti 2 kašičice meda i 1 čajnu kašičicu cimetovog praha prokuvano u jednoj šoljici vode. Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe. Takođe, uzimanje ove mešavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u telu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti.

Loš zadah

Ljudi u Južnoj Americi, ujutru pre svega grgljaju (ispiraju grlo) jednu čajnu kašičicu meda i cimetovog praha pomešane u toploj vodi, tako njihov dah ostaje svež tokom celog dana…

Gubitak sluha

Svakog jutra i večeri uzimanje jednakih delova meda i cimeta vraća sluh…

Cimet za bujnu kosu i obnovu kože
Komentari
Loading...