Generic filters
Exact matches only

Recept koji će smanjiti nivo masnoće u krvi

Lek je dobar za lečenje i prevenciju zakrečenja arterija.

Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje opšteg umora organizma, sprečavanje i lečenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima.

Ovaj prirodni lek sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Potrebni sastojci za pripremu ovog prirodnog leka su:

  • 4 cele veće glavice belog luka
  • 4 limuna sa korom
  • manji koren đumbira ( 3-4cm)
  • 2 litre čiste vode

Priprema

Limun dobro operite pa ga isecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga tretirajte mešavinom sirćeta i vode. Ogulite beli luk i skupa sa limunom i đumbirom ubacite u blender.

Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smesu dodajte u metalnu posudu, uspite dve litre vode i zagrejte sve skupa uz mešanje do tačke ključanja. Odmah pre nego smesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i napunite u staklene boce.

Ovaj lekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

Period lečenja traje 3 nedelje uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne nedelje, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda . Nakon 3 nedelje korišćenja trebali biste osetiti značajnu regeneraciju tela .

Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuvanja neutralizuje miris belog luka. Pre svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lekom kako bi se talog limuna i belog luka na dnu pomešao sa sokom. Iz iskustva vam možemo reći da je napitak odličan i za starije osobe te da im vraća energiju i snagu tako ih podmlađujući jer nakon nekoliko nedelja poboljšava njihovu cirkulaciju.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...