Generic filters
Exact matches only

Razlozi zbog kojih bi trebali češće jesti lanene semenke!

Lanene semenke su odličan izvor vlakana, omega 3 masnih kiselina, minerala i vitamina.

sen

Omega 3 masne kiseline učestvuju u održavanju kognitivnih sposobnosti i nesmetanom razvoju mozga. S obzirom na to da ih telo ne može proizvesti samo, omega 3 masne kiseline je potrebno redovno unositi kroz ishranu.

One su takođe odličan izvor mangana, dijetalnih vlakana i vitamina B1. Istraživanja su pokazala da smanjuju rizik od nastanka bolesti srca, različitih vrsta raka i dijabetesa. Redovna konzumacija lanenih semenki pomaže u regulaciji nivoa holesterola, šećera u krvi, podstiče rad probavnog sistema, mršavljenje i podstiče rast kose.

Postoje dve vrste lanenih semenki – braon i zlatne. Obe vrste sadrže isti nivo omega 3 masnih kiselina i odličan su izvor topivih i netopivih vlakana. Topiva vlakna su ta koja učestvuju u regulisanju nivoa glukoze i holesterola. Netopiva vlakna su ta koja apsorbuju višak vode i podstiču rad probavnog sistema.

Lanene semenke su posebno dobre za osobe koje nastoje da se reše suvišnih kilograma jer pomažu pri kontroli apetita. Mlevene lanene semenke su najbolji izbor jer telo teže apsorbuje hranljive materije iz celih lanenih semenki.

Laneno seme pomaže da smršate i izbacite toksine
Komentari
Loading...