Razlozi zašto je ovaj sok toliko zdrav

Sok od kiselog krastavca sadrži natrijum, kalijum i vodu koji su važni za hidrataciju.

corinto

Ako osetite žeđ,umesto obične vode, probajte popiti sok kiselih krastavaca koji će vas trenutno osvežiti i napuniti zdravim sastojcima.

Fantastičan je za oporavak od vežbanja

Voda je obično sve što će vam trebati pre i za vreme vežbanja, ali ako stvarno naporno trenirate, poput profesionalnih sportista, trebaćete nadoknaditi izgubljene elektrolite. Sok od kiselih krastavaca je tečnost za oporavak i za nadoknadu elektrolita izgubljenih tokom velikog znojenja. Osim toga, pomaže i kod grčenja mišića nakon vežbanja .

Bogat probioticima

Sok od kiselih krastavaca magično deluje na vaša creva. Obzirom na to da su kiseli krastavci fermentirani oni u organizmu navlače probiotike koji pospešuju probavu.

Izvor vitamina i antioksidansa

Sok od kiselih krastavca posebno je dobar izvor vitamina A i E te sadrži antioksidanse u tragovima, koji pomažu u zaštiti vašeg tela i njegovih ćelija od štetnih molekula i jačanju imuniteta.

Pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi

Sok od kiselog krastavca može vam pomoći u regulisanju nivoa šećera u krvi. Studije su pokazale da su pojedinci oboljeli od dijabetesa tipa 2 pre konzumacije soka od kiselih krastavaca imali smanjene vrednosti šećera u krvi. Za poboljšane vrednosti nakon konzumacije soka od kiselih krastavaca bilo je odgovorano sirće koji se nalazi u soku. Iako, sam sok nije direktno odgovoran, sigurno biste radije popili ovaj sok od čašice kiseline.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...