Razlozi zašto bi žene trebalo da piju pivo

Nedavna istraživanja su pokazala da pivo, a naročito ono crno ima mnoge blagodeti na zdravlje i lepotu žene.

yy 2

Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu piva nakon napornog radnog dana.

Jača kosti

Žene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih  koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. To je rezultat studije National Collegea of Naturopathic Medicine iz američke savezne države Oregon koja je objavljena u Natural Medicine Journalu.

Ista je pokazala da pivo sadrži značajne količine bio razgradivog silicijuma, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva zato se naročito preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa stanjivanjem gustine kostiju.

Sprečava prehlade i ima protivupalna svojstva

Pivo je fantastičan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena koje štite celo telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet.

Prolepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lepu i napetu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, te daje energiju celom telu.

Crno pivo ima više hranljivih supstanci od svetlog, a nudi niz zdravstvenih koristi: smanjuje loš holesterol, podstiče rad probave, prolepšava kožu i jača imunitet.

Obzirom na činenjicu da se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na neke druge načine.

Smanjuje nadutost

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranljivih supstanci od svetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji garantuju zdravlje probavnog sistema, smanjuju nadutost i zatvor.

Štiti srce

Umereno ispijanje piva povećava količine dobrog holesterola, smanjuje nivoe onog lošeg, razređuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna italijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse od dobijanja kardiovaskularnih bolesti za razliku od onih koje nisu ispijale alkoholna pića. Povrh svega, umereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobijanja dijabetesa tipa 2.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...