Generic filters
Exact matches only

Razlozi pojave bolova u kolenima

Bolovi u kolenima i bol koju osećamo u tim predelima su zapravo jako jednostavni zdravstveni problemi , ali zato mogu biti dovoljno opasni i naporni te vas sprečava da vodite tipičan život .

91

Ako zanemarite svu tu bol koju povremeno ili često osećate , bol u kolenima može uticati na vaš život i to na negativan način.

3 su glavna uzroka pojave boli u kolenu

Znajući što uzrokuje bol u kolenima omogućujete da se spreči širenje i pojava same boli .

U slučaju da ste već razmišljali o tome šta izaziva neprijatnost u kolenima , morate shvatiti da postoje tri glavna uzroka, a to su : različite dijagnoze artritisa , ozlede i mehanički problemi .

Bolovi u kolenu uzrokovani artritisom

1 . Osteoartritis – ovo pitanje se odnosi na normalno slabljenje hrskavice u kolenu uglavnom zbog korišćenja tokom raznih aktivnosti i dobi .

2 . Giht – ukoliko imate giht , to znači da se u vašoj mokraćnoj kiselini stvaraju i gomilaju kristali u zglobovima . Giht je obično usmeren na kolena ,zglobove i palac .

3 . Pseudogout – pseudogout je pojava kalcijuma Pirofosfat kristala koji može biti smešten unutar zglobne tečnosti

4 . Reumatoidni artritis – to je autoimuna bolest koja je obično usmerena na bilo koji spoj koji se može naći u telu .

5 . Septički artritis – septički artritis odvija se zbog bolesti unutar vašeg zgloba kolena .

Ozlede 

1 . Koleno burzitis – ova ozleda uključuje neku infekciju koja se nalazi unutar zgloba kolena .

2 . Rastrgan meniskus –oštećen meniskus takođe zadaje glavobolje najčešće sportistima ,a takođe se odnosi na bol kolenskog zgloba. Rascep u menisku može doneti veliki raspon boli .

3. Upala tetiva čašice kolena – Nakon što se razvije upala , to znači da postoji otok u vašim tetivama .

Mehanički problemi

1 . Bol u kuku – Ako ste pate od neprijatnosti u predelu kuka, promenite svoj stil trčanja ili srodnih aktivnosti . Ovakva vrsta problema može uticati na pozicioniranje kolena , a to ipak može voditi do osećaja nemira u kolenu .

2 . Zaključavanje odnosno blokade u kolenu – Ako već postoji ozleda unutar vaše hrskavice , to čini vaša kolena još sklonije blokadi samog kolena , odnosno nemogućnosti da u potpunosti uskladite pokrete svog kolena.

Mnogima se dopalo i ovo:

 

Komentari
Loading...