Generic filters
Exact matches only

Ravan stomak bez napora

Usvajanjem određenih životnih navika bez vežbanja, uklonićete suvišne kilograme s područja stomaka i zadržaćete vitkost bez napora.

gfgg

Naspavajte se

Dugoročni manjak sna je odgovoran za promene nivoa nekoliko vrsta hormona. To negativno utiče na rad metabolizma i otežava kontrolu apetita. Rad metabolizma se relativno lako naruši, pogotovo manjkom sna.

Povećajte unos proteina

Kada je u pitanju mršavljenje proteini su najvažniji makronutrijent. Povećanjem unosa proteina ubrzaćete rad metabolizma i podstaći povećanje postotka mišićnog tkiva, a vaše telo će počet sagorevat više kalorija čak i u stanju mirovanja.

Povećajte unos omega 3 masnih kiselina

Omega 3 masne kiseline su zdrave masne kiseline koje podstiču sagorevanje masnog tkiva. Povećajte unos sardina, lososa, oraha, semenki lana.

Povećajte unos vlakana

Istraživanja su pokazala da je unos vlakana usko povezan s postotkom visceralnog masnog tkiva. Vlakna možete unositi putem namirnica kao što su zobene pahuljice, maunarke, semenke lana, celer i jabuke.

Povećajte unos orašastih plodova

Orašasti plodovi pomažu u regulisanju nivoa šećera u krvi i održavaju osećaj sitosti, što je ključno za gubitak suvišnih kilograma.

Jedite tamnu čokoladu

Tamna čokolada je odličan izvor flavonoida, spojeva koji imaju odlična antioksidacijska i protivupalna svojstva. Odaberite čokoladu s najmanje 70% kakaa.

Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži katehine koji podstiču rad metabolizma. Zeleni čaj je odlična zamena za kafu, a stručnjaci preporučuju da dnevno pijete 3 do 4 šoljice zelenog čaja.

Zašto je važno skinuti salo sa stomaka?
Komentari
Loading...