Generic filters
Exact matches only

Proverite zdravlje svog srca za samo 30 sekundi

Vaše srce može da kuca čak i ako nije povezano s vašim telom i to je ono što ovaj organ čini moćnim. Srce je jedan od najbitnijih organa pa je zbog toga veoma važno da živite zdravo kako bi s njim sve bilo kako treba.

 

Brajd Sajd (Bright Side) vam donosi test kojim možete proveriti zdravlje svog srca u samo 30 sekundi.

Prvi korak je da napunite hladnom vodom, za još bolje rezultate razmislite da u vodu ubacite i led. Potom stavite ruke u vodu s kockicama leda i držite ih 30 sekundi. To će vam pokazati kako vaša krv reaguje kada dođe u kontakt s hladnoćom.

 

Možete dobiti dva rezultata. Ako su vam prsti crveni, to je dobra vest. To zapravo znači da nemate problema s protokom krvi. Dakle, vaše srce i krvotok su zdravi.

 

Ako vam prsti postaju bledi ili plavkasti, verovatno imate problem s cirkulacijom krvi.

To se dešava jer imate nizak nivo kiseonika u krvnim ćelijama. U ovom slučaju pokušajte da zagrejete ili masirati prste kako biste ih vratili u normalu, ako se to ne dogodi, posetite lekara.

Namirnice koje mogu poboljšati zdravlje vašeg srca su beli luk koji snižava krvni pritisak. Tamna čokolada normalizuje krvni pritisak i bori se protiv upala.

 

Cimet se bori protiv srčanih bolesti i ateroskleroze, a avokado snižava nivo “lošeg” holesterola i pomaže čišćenju arterije.

Foto Pixabay
Autor/Izvor B92
Komentari
Loading...