Provereni saveti za zdravo skidanje viška kilograma koristeći vodu

Sigurno se i vama desi da prosto zaboravite da u toku dana popijete vodu, i to vam je prva i osnovna greška ukoliko ste na dijeti.

vv

Ako redovno unosite vodu, nećete biti u iskušenju da pijete gazirane sokove i kafe prepune šećera. Jedan eksperiment pokazao je da ljudi zaista smanje unos gaziranih sokova i to čak i kada povećaju unos vode za samo jednu čašu.

Energičnost je prvi korak ka mršavljenju. Ako niste grogi, bolje ćete raditi vežbe ili biti raspoloženi da odete u šetnju. Kako je praktično 70 odsto ljudskog tela voda, ukoliko je redovno unosite, živnućete i biti raspoloženi za razgibavanje.

Sigurno ste nekad osetili čudnu stvar u stomaku, gotovo kao grč, zbog koga ste pomislili da ste gladni. Zapravo se radi o tome da ste žedni. Zato, kada vam se to desi sledeći put, prvo popijte češu vode, pa navalite na ručak tek kad zaista ustanovite da ste gladni. Pored toga, pre obroka popijte dve čaše vode kako biste manje jeli.

Redovnim unošenjem vode ubrzaćete metabolizam za 30 odsto, i sagoreti više kalorija. Voda nema kalorije i telo je lako prerađuje. Jedna studija pokazala je da ukoliko pijete osam čaša vode na dan, sagorećete 200 i više kalorija dnevno.

Mnogima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...