Generic filters
Exact matches only

Provereni recepti koji leče miome na materici

Ovo su proverena prirodna rešenja koja su mnogima pomogla da se miomi smanje pa čak i sasvim da nestanu.

oop

Miomi na materici su benigne izrasline (tumori) koji se javljaju kod žena u reproduktivnom dobu najčešće između 35. i 50. godine i to neretko posle i u toku trudnoće. Miomi su česta pojava i smatra se da tri od četiri žene nekad u svom životu imaju miome. Veoma retko se desi da pređu u kancer.

Simptomi koji se najčešće javljaju su:

  • pritisak i bol u karlici
  • otežano i učestalo mokrenje
  • produžene i obilne menstruacije ( traju duže od sedam dana)
  • bolovi u nogama i leđima
  • zatvor stolice
  • bol pri polnom odnosu

Čaj od belog sleza i žalfije

Dve supene kašike sitno iseckanog cveta belog sleza, lista žalfije, po jednu kašiku lista kupine, koprive, cveta kamilice, cveta zove, cveta i lista kantariona, hajdučke trave i vrbine kore zajedno izručite u 1,8 l ključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji 90 minuta. Procedite, prohladite i zasladite po želji medom.

Ovaj čaj za miome se pije po 2 dcl pred doručak, ručak ,večere i pre spavanja. Lekoviti napitak kombinujte sa pečenim nakiselim jabukama i medom koji treba jesti ujutru i predveče. Terapija traje 10 dana, pa se pravi pauza od takođe 10 dana.

Čuvarkuća i med

Najpopularniji i neprevaziđen prirodni lek .

300 g listova čuvarkuće oprati, umotati ih u suvu krpu da sa njih upije ostatke vode i samleti u blenderu ili mašini za mlevenje mesa. Drvenom ili plastičnom kašikom čuvarkuću pomešati sa 300 g meda, da se dobije ravnomerna smesa. Već na početku mešanja listovi čuvarkuće počinju da u medu otpuštaju svoj sok, tako da ukupna tečnost u kojoj se nalaze postane ređa od meda.

Nakon mešanja smesu sipati u staklene tegle, zatvoriti poklopcima, obmotati ih folijom ili tamnim papirom radi zaštite od svetlosti i ostaviti da odstoje u frižideru sedam dana. Za to vreme poželjno je 2-3 puta smesu promešati, jer će se na vrhu blago zgusnuti, a u donjim slojevima biti ređe gustine.

Ova količina će biti dovoljna za 20-tak dana lečenja. Čuvarkuća i med kao lek uzimaju se tri puta dnevno po jedna kašika i to jedna kašika ujutru na prazan stomak i nakon toga pola sata ne treba ništa jesti niti piti, zatim jedna kašika između ručka i večere (najmanje 2 sata posle ručka i najmanje pola sata pre večere) i jedna kašika pre odlaska na spavanje.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...