Provereni prirodni sokovi protiv različitih bolesti

Određene bolesti mogu se pobediti ukusnom i jedinstvenom kombinacijom vitamina, minerala i drugih susptanci na koje možete naići u sveže pripremljenim sokovima. Dovoljno je samo odlučiti se za određeni sok koji će rešiti vaše zdravstvene probleme i pomoći vam da se osećate bolje. Postoji nekoliko različitih sokova, a na vama je da odaberete koji će vam najviše odgovarati.

0991

Jabuka je ukusna i zdrava namirnica koja je bogata vitaminima. Sok od jabuke poznat je po tome što pomaže kod dijabetesa i gojaznosti, bolesti srca, jetre i bubrega. Koristan je i kod bubrežnih kamenaca i gihta.

Za smanjenu aritmiju srca pokušajte sa sokom od kajsije. On će vam ujedno pomoć da ojačate mišiće srca. Cvekla je jedna od najzdravijih namirnica, a ako niste znali njen sok pomaže kod anemije te bolesti srčanih i krvnih sudova.

Pre nego što popijete sok od cvekle ostavite ga par sati u frižideru i ne zaboravite ga obogatiti još ponekom namirnicom kao što su jabuke i šargarepa. Ublažit će bljutavost cvekle i obogatiti ukus.

Crna ribizla odličan je dodatak kod anemije, gastritisa, bronhitisa, gripe i angine. Uzmite sok od crnih ribizli koje osim što su bogate C vitaminom, jačaju i imunitet svakog čoveka.

Sok od kupusa odličan je za jačanje krvnih sudova, vraćanje metabolizma masnoća na normalan nivo te zaceljivanje rana. Osim toga odličan je za lečenje bolesti jetre i slezene te čira na želudcu.

Šargarepa i sok od šargarepe ključni su saveznici za dobar vid te oporavak nakon suočavanja s teškom bolesti. Pomaže kod anemije, raka i tuberkuloze te pojačava apetit, zube i imunitet. Odlučite se za sok od višnje ako želite poboljšati metabolizam te ojačati imunitet.

Sok od grožđa dobar je put prema odličnom zdravlju. Pomaže kod pročišćavanja bubrega i jetre te smanjuje holesterol. Pomaže i kod ublažavanja stresa. Sok od grejpa pomaže u smanjivanju holesterola i vraćanje krvnog tpritiska u normalne vrednosti. Odličan je lek i protiv nesanice.

Sok od pomorandže je snažan prirodni lek koji pomaže u borbi protiv kancerogenih ćelija. Sok od breskve leči srčanu aritmiju te pomaže kod anemije i prejakog gastritisa.

Crvene ribizle preporučuju se za bolesti kože, reumatizam, prehladu, giht i kamence. Ako ih ne volite jesti pokušajte sa sokom. Sok od paradajza dobar je kao prirodni antioksidans.

Drugima se dopalo i ovo:

 

Komentari
Loading...