Generic filters
Exact matches only

Provereni napitci koji leče urinarne infekcije

Infekcije urinarnog trakta mogu biti posledica uzimanja antibiotika, neadekvatna higijena i seksualnih odnosa.

ee 1

Najčešće se javljaju kod žena.

Najčešći simptomi urinarne infekcije su:

  • Bolovi i peckanje tokom mokrenja
  • Potreba za učestalim mokrenjem
  • Krv u mokraći
  • Grčevi i bolovi na području donjeg abdomena
  • Neprijatan miris urina
  • Bol tokom seksualnog odnosa

Urinarnu infekciju često možemo lečiti potpuno prirodnim putem. Svi stručnjaci se slažu da trebate unositi puno tečnosti i da neki čajevi zaista mogu pomoći.

Uvin čaj

Uvin čaj je jedan od najpoznatijih prirodnih lekova za infekciju urinarnog trakta. Važno je da, ako pijete uvin čaj, ne pijete i druge vrste čaja jer se njihova svojstva poništavaju i onda nemaju nikakvo delovanje. Uvin čaj pripremite prema uputstvima na pakovanju i pijte nekoliko puta dnevno. Ublažavanje simptoma ćete primetiti već za 2 do 3 dana.

Čaj od brusnice

Čaj od brusnice je odličan izbor za osobe koje nisu ljubitelji uvinog čaja. Dokazano je da takođe ublažava simptome infekcije urinarnog trakta, ali ga ne smete konzumirati u kombinaciji s uvinim čajem.

Čaj od maslačka

Za čaj od maslačka je manje poznato da ublažava simptome infekcije urinarnog trakta. Ima diuretsko delovanje, što znači da stimuliše rad bubrega i bešike. On će pospešiti uklanjanje toksina i bakterija iz urinarnog trakta i povećati proizvodnju urina.

Čaj od korena belog sleza

Čaj od korena belog sleza se dugo koristio za lečenje kamena u bubregu, a isto tako i protiv urinarnih infekcija. Ovo sluzavo piće ima dug spisak korisnih svojstava; umiruje sluzokožu upaljenog urinarnog trakta; smanjuje bol u stomaku i bol tokom mokrenja; pospešuje proizvodnju urina; menja pH mokraće i prečišćava krvavu mokraću.

Ali ono što je važnije, čaj od belog sleza se smatra bezbednim za bebe i trudnice, što je blagodet jer su urinarne infekcije uobičajene u trudnoći, a antibiotici su nešto što bismo da izbegnemo u tom slučaju.

Da biste napravili napitak od belog sleza, stavite izmrvljeni koren u činiju i dodajte mlaku vodu u odnosu 1:4. Odložite na stranu 4 do 5 sati ili preko noći. Procedite gusti, ljigavi čaj i pijte ga nekoliko puta dnevno.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...