Generic filters
Exact matches only

Kućni test za proveru štitne žlezde,treba vam samo toplomer

Doktor Broda Barnes je još pre 50 godina otkrio je da je temperatura našeg tela dobar indikator aktivnosti štitne žlezde. On je osmislio jednostavni kućni test koji možete odmah da primenite.

547128_tiroidna-zlezda_f
Jednostavnim testom otkrijte da li vam štitna žlezda radi kako treba
Pre spavanja uzmite toplomer i dobro ga istresite. Budite sigurni da je temperatura na njemu niža od 35 stepeni. Sledećeg jutra, odmah nakon buđenja, stavite toplomer ispod pazuha, bez odeće između.
Držite 10 minuta, pogledajte rezultat i odmah ga zapišite. Rezultat je poznat i kao „rana jutarnja bazalna temperatura“.

Rezultati testa

1. Ako je Vaša temperatura između 36.5 i 36.8, vaša štitna žlezda radi normalno.

2. Ako je temperatura niža od 36.5, onda se radi o usporenom radu. Simptomi smanjenog rada štitne žlezde su depresija, nedostatak energije, umor, infekcije, hronična glavobolja, nedostatak pamćenja i koncentracije, gubitak kose…

3. Ako je temperatura viša od 36.8, radi se o ubrzanom radu štitne žlezde ili infekciji u telu.

Radi tačnosti rezultata, preporučuje se da test ponovite 3 dana za redom. Ako je vaša temperatura iznad ili ispod granica normale, preporučujemo da se obratite lekaru, zbog potvrde dijagnoze i preporuke za lečenje, piše Alternativazavas com.

Imajte u vidu da temperatura može varirati zbog infekcija i kod žena koje imaju menstruaciju. Zbog toga se preporučuje da sprovedete ovaj test ako ste zdravi i kada prođe ciklus.

Preventiva je najbolja
Za pravilan rad štitne žlezde važan je dobar rad jetre, život bez stresa, selen, vitamin A, kortizol, magnezijum i vitamin B.

Vestionline

Komentari
Loading...