Generic filters
Exact matches only

Programi mentalnog zdravlja za zaposlene u IT industriji

Postoji mnogo programa mentalnog zdravlja za zaposlene u IT industriji koji se razlikuju po ciljevima, metodama i razini podrške koje pružaju.

Neki od najčešćih programa uključuju:

Savjetovanje i podrška:

Ova vrsta programa obično pruža jednokratnu ili kratkotrajnu podršku radnicima koji se suočavaju s problemima poput stresa, nesanice i depresije.

Savetnici mogu raditi sa zaposlenima jednostavno razgovarajući o njihovim problemima i pružajući savjete kako da se nose s tim problemima.

Edukacija i sensibilizacija:

Ovi programi se fokusiraju na pružanje radnicima informacija o mentalnom zdravlju i kako ga održavati. Oni također mogu pružati radnicima vještine koje im pomažu da se bolje nose s mentalnim poteškoćama.

Grupna podrška:

Ova vrsta programa pruža radnicima priliku da se druže s drugim radnicima koji se suočavaju s sličnim problemima.

To može pružiti radnicima osjećaj da nisu sami u svom iskustvu i da mogu podeliti svoje razmišljanja i osećaje sa drugima.

Programe dugoročne podrške:

Ovi programi pružaju radnicima dugoročnu podršku i mogu uključivati ​​stalne sesije sa savetnikom ili psihologom.

Svaki program treba biti dostupan, prilagođen potrebama zaposlenih i kulturi organizacije.

Ako ste zaposleni i imate problema sa mentalnim zdravljem, posavjetujte se sa svom poslodavcem ili lekarom za program koji vam može pomoći.

Ovu činjenicu nažalost potvrđuje i podatak da je Stetoskop.info medicinska platforma, u poslednje vreme, uočila trend porasta upita za psihološko savetovalište i psihoterapiju. 

Poslednjih godina u poslovnom svetu sve je veća potreba za stručnjacima koji će zaposlenima pružiti značajne informacije o zdravlju i zdravim načinima života.

Baš zbog toga je Stetoskop tim, zajedno sa Nedom Janićijević, master psihologom i savetnikom, odlučio da se pozabavi mentalnim zdravljem u IT industriji u cilju povećanja svesti o problemima koji se mogu javiti, kao i o tome kako ih prevenirati.

 

Ukoliko radite u kompaniji koja se bavi razvojem novih tehnologija, ili je IT sektor kod Vas u kompaniji razvijen, javite nam se da porazgovaramo o programu za Vaše zaposlene i na ovaj način poboljšamo njihovo zadovojstvo i performanse. 

Foto Pexels
Autor/Izvor Kucnilekat/Stetoskop
Komentari
Loading...