Generic filters
Exact matches only

Pročistite organizam od nikotina uz ove namirnice

Postoje namirnice koje mogu da vam pomognu kod izbacivanja nikotina iz tela.

Brokoli

Brokoli je bogat vitaminima C i B5, a poznato je da konzumiranje duvana smanjuje nivoe vitamina C u organizmu. One će vam naročito olakšati proces izbacivanja nikotina. Karfiol, prokelj, kelj, šargarepa, kupus, rukola i keleraba su takođe korisni.

Pomorandža

Sok od pomorandže je isto tako bogat vitaminom C. Redovna konzumacija pomorandže će ubrzati metabolizam i osloboditi vas osećaja stresa. Nikotin razgrađuje kolagen, najvažniju belančevinu u organizmu, a vitamin C igra vitalnu ulogu u njegovom formiranju.

Nikotin takođe oštećuje kvalitet kože, dok sok od šargarepe sprečava njeno starenje i omogućava joj da se oporavi. Sadrži vitamine A, C, K i B koji su dokazano efikasni u izbacivanju nikotina.

Spanać

Spanać je jedno od najzdravijih povrća jer sadrži velike količine folne kiseline. Ona štiti pankreas od štetnih efekata koji su uzrokovani nikotinom. Konzumiranje spanaća preporučuje se i osobama sa visokim krvnim pritiskom jer ga kalijum snižava.

Kivi

Kivi normalizuje nivoe vitamina A, C i E. Smanjuje akumulaciju metabolita koji uzrokuju rak. Još jedna prednost kivija je ta što pomaže u čišćenju jetre.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...