Prirodno rešenje za urinarne infekcije!

Urinarne infekcije!Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena Ešerihija coli bakterija.

 

Kako biste je se rešili na prirodan način donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebao ukloniti ovaj neugodni problem.

Iako se mnoge bakterije znaju ponekad vratiti poput bumeranga neki prirodni lekovi mogli bi to sprečiti.
Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim delovanjem udruže, dobijamo moćni lek, koji provereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

Recept:

Pomešani u pravoj razmeri, koren peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim delovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Sastojci:

  •  250 g korena peršuna (bela zelen)
  • 250 g limuna s korom
  • 250 g meda
  • 2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Koren peršuna i limun s korom treba sitno naseckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksovati u blenderu.
Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu kašiku pre doručka i jednu pre večere.
Nakon što potrošite celu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo biti.

Saveti koji će biti od koristi pored ovog proverenog leka:

1. Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lek upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete učiniti za svou bešiku. Osim što voda može pomoći da ‘isperemo’ bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati šta da izbacimo iz sebe. Uzimajte preporučenih osam čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces ‘čišćenja’ od bakterija.

2. Idite redovno u toalet

Nemojte odlagati odlazak na toalet. Naime, zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože. Redovitim odlaskom na toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

3. Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajući ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili sprečili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od peršuna. Za čaj su potrebne dve kaščice suvog peršuna i 250 ml vode. U prokuvanu vodu stavite peršun i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

4. Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za ‘čišćenje’ bešike. Osiguraće vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.

5. Zagrejte donji deo tela

Kod urinarne infekcije trbuh nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može uzrokovati konstantnu nelagodnu bol u donjem delu. Kako bi je olakšali može pomoći toplina koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo vam može poslužiti topli termofor.

6. Pijte sok od brusnice

Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečavanje prianjanja bakterije E. coli i njenog daljnjeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

7. Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse

Oni mogu uzrokovati iritaciju bešike i ‘pomoći’ bakterijama da lakše uđu. Citrus pak može povećati kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...