Generic filters
Exact matches only

Prirodna rešenja za upalu sinusa

Upala sinusa izaziva veoma neprijatan bol, a ponekad i oticanje.

ffg

Kosti oko nosa, oči i obrazi su obložene membranom koja proizvodi sluz, i služi da zagreje i navlaži udahnuti vazduh. Razlozi za hroničnu upalu sinusa su različiti: gripa i prehlada, stomatološka infekcija, alergija na hranu, gljivična infekcija u sinusnoj šupljini.

Uz ova prirodna rešenja s lakoćom ćete pročistiti sinuse i nosnice.

 

 

Čaj od đumbira

Odličan je za oslobađanje začepljenog nosa i sinusa te za ublažavanje glavobolje povezane s upalom sinusa. Za đumbirovu lekovitost zaslužan je aktivan sastojak gingerol. Ljut ukus ovog čaja ugrejaće nosnice i sinuse te potstaći razređivanje i izlučivanje sluzi.

Oblog od rena

Ren je lek koji su naši preci koristili za lečenje gripe i prehlade, a koristi se posebno za lečenje infekcija gornjih disajnih puteva.

U teglu od pola litre stavite jedan izrendan koren rena, te do vrha nalijte vinsko sirće. Zatvorite teglu i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana. Pripravak možete koristi tako da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac tegle i nekoliko minuta udišete. Pre spavanja dve supene kašike pripravka prelijte preko gaze i stavite na čelo. Ovaj postupak ponavljajte najmanje šest dana.

Kako pročistiti sinuse prirodnim putem
Komentari
Loading...