Prirodno rešenje za stomačne tegobe

Problemi sa probavom koji uključuju nadutost, proliv, gasove i grčeve u stomaku čak šest puta češće pogađaju žene nego muškarce.

Pokušajte rešiti stomačne probleme tako što ćete izbaciti hranu koja ih izaziva i zameniti je onom koja je dobra za vaš celi organizam.

Papaja

Papaja se tradicionalno koristi za lečenje čira na želucu, nervoze stomaka i proliv. Papaja sadrži papain, prirodni probavni enzim koji pomaže da probavimo hranu koja nam može teško pasti na stomak.

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice su bogat izvor rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Za dobro zdravlje probavnog trakta potrebne su nam obe vrste ovih vlakana. Pored toga zobene pahuljice snižavaju holesterol.

Jabuke

Pored toga što sadrže zdrava vlakna, pune su pektina i ostalih enzima koji potpomažu probavu pojedinih namirnica. Ako imate baš jako osetljiv stomak jabuke pre konzumiranja ispecite i izbegavajte ih u sirovom obliku.

Cimet

Poznat je kao jedan od najboljih prirodnih lekova za proliv i jutarnje mučnine. Takođe je veoma efektan za razbijanje mehurića gasa. Nemojte se ograničavati i cimet koristiti samo u slanim jelima, slobodno začinite svoju piletinu sa malo cimeta.

Komorač

Komorač je prirodni lek protiv gasova što je jedan od glavnih razloga što ga služe u indijskim restoranima. Samo pola kašičice semenki komorača biće dovoljno da se rešite ove neprijatne pojave.

Avokado

Pored toga što je veoma bogat kalijumom, vlaknima i uljima dobrim za zdravlje stomaka i srca on pomaže da nam creva bolje rade i zato ga uvek ubacite u obroke za koje znate da će vam teško pasti.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...