Prirodno rešenje za neprijatan zadah

Predlažemo vam neke od domaćih preparata koje možete probati a po iskustvu mnogih vrlo su delotvorni.

1. Aloe vera kao spasitelj

Dodajte malo aloe vere na pastu za zube. Ona ima sposobnost da ubije loš zadah uzrokovan bakterijama, virusima i gljivicama u ustima, a poznata je, takođe, i po svojim anti-upalnim svojstvima.

2. Pijte vodu

Kserostomija ili suva usta je stanje gde je smanjena proizvodnja pljuvačke u ustima. Čest rezultat suvih usta je loš zadah. Pijte puno vode da biste stalno vlažili usta.

3. Rastvor za ispiranje usta

Ulje čajnog drveta i ulje metvice su poznati po svojim antibakterijskim svojstvima. Napravite kod kuće sami svoj rastvor za ispiranje usta. Vrlo je jednostavno. Sve što treba da uradite je da dodate kap ulja u čašu vode. Promešajte mešavinu, promućkajte usta i ispljunite.

4. Pročistite sinuse

Ako patite od sinusne infekcije, prehlade ili alergije, to može da dovede do neprijatnih mirisa u vašim ustima. Pored antibiotika koje koristite za lečenje vašeg stanja, možete da koristite i rastvore za ispiranje nosnog kanala. To će vam mnogo olakšati začepljenje sinusa.

5. Čistite jezik

Kada je u pitanju čišćenje usta, većina ljudi ignoriše jezik, jednostavno zato što nisu svesni koliko je to važno. Čišćenje jezika pomaže u uklanjanju čestica hrane koja je ostala na površini. I ne samo to, pranjem jezika ćete se rešiti klica, bakterija i plaka iz vaših usta, koji mogu biti odgovorni za loš zadah i propadanje zuba. Dakle, pored četkice za zube, naoružajte se i strugačem jezika ili još bolja varijanta, nabavite četkicu za zube koja sa druge strane ima strugač jezika.

6. Jedite zeleno povrće

Zeleno povrće sadrži protein koji radi kao unutrašnji čistač i neutrališe loš zadah uzrokovan toksinima. Jedan od “na licu mesta” osveživača usta je peršun. Žvakanjem peršuna postižete trenutne rezultate. A ako je vaš problem uporan, pročistite svoj sistem čašom zelenog soka svaki dan.

Loš zadah je jako neprijatan problem, onaj za koji se čak i najbolji prijatelji i supružnici ustručavaju da vam prijave. Zato, ako imate problema sa lošim zadahom, ne oklevajte, nego probajte neki od naših saveta.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari su zatvoreni..