Prirodno rešenje za najjaču upalu bešike

Za upalu bešike u 90 odsto slučajeva krivcem se smatra uropatogena E. coli bakterija.

kucnilekar.com

Kako biste je se rešili na prirodan način, donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebalo da ukloni ovaj problem. Iako mnoge bakterije znaju ponekad da se vrate poput bumeranga, neki prirodni lekovi mogli bi to da spreče.

Recept:

Sastojci:

250 g korena peršuna

250 g limuna s korom

250 g meda

2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Koren peršuna i limun s korom treba sitno da iseckate, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, da izmiksate u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba da čuvate u frižideru. Svaki dan ujutru treba uzimati jednu supenu kašiku. Nakon što potrošite celu smesu, bakterije više ne bi trebalo da bude.

Evo par saveta šta još možete da učinite za svoju bešiku i urinarni trakt

1. Pijte dosta vode

Iako ovo ne zvuči kao neki poseban lek, upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete da učinite za svoju bešiku. Uzimajte preporučenih osam čaša vode, pa čak i više, i to će da ubrza proces “čišćenja” od bakterija.

2. Idite redovno u toalet

Nemojte da zadržavate mokraću ili da odlažete odlazak u toalet. Zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože. Redovnim odlaskom u toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

3. Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajući, ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili sprečili urinarnu infekciju potrebno je da pijete čaj od peršuna. Za čaj su potrebne dve male kašike suvog peršuna i 250 ml vode. U prokuvanu vodu stavite peršun i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

4. Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži, ovo je povrće idealno za “čišćenje” bešike. Osiguraće vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.

5. Pijte sok od brusnice

Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečavanje prijanjanja bakterije E. coli na ćelije bešike i njenog daljeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Napomena:

Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu da uzrokuju iritaciju ćelija bešike i da “pomognu” bakterijama da lakše uđu. Citrus može da poveća kiselost urina, pa će mokrenje da bude bolnije.

Mnogima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...