Generic filters
Exact matches only

Prirodno rešenje za lečenje artritisa

Ako imate artritis to znači da nešto nije u redu sa zglobovima, a šta tačno nije u redu zavisi od vrste artritisa koji imate.

kop

Može biti slučaj da vam se izlizala hrskavica, da imate nedostatak sinovijalne tečnosti, autoimunu infekciju ili kombinaciju različitih faktora.

Koji god da su uzročnici atritisa on dolazi sa poprilično jakim bolovima, a mi ćemo vam danas predstaviti prirodni način da se rešite bolova uzrokovanih artritisom.

Lečite artritis sokovima

Prirodni sokovi su, tvrde mnogi, sjajna dugoročna terapija za ublažavanje bola u zglobovima. Veoma su efektni, a neželjenih posledica i nuspojava nema. Jedna od prednosti ovakvog načina lečenja je da pored toga što otklanja bolove ima holistički učinak na celo telo, podmlađuje i daje energiju. Isto tako ne treba da brinete o doziranju jer su prevelike doze u potpunosti sigurne.

Prirodne sokove možete koristiti kao preventivu, ali i kao lek kod zglobova već zahvaćenih artritisom. Evo koji su sokovi u ovom slučaju najdelotvorniji.

Sok od ananasa

Veoma dobar za zdravlje zglobova jer sadži prirodne enzime koji se zovu bromelaini, poznate po svojim antiupalnim svojstvima. Sok od ananasa je veoma delotvoran kod sportskih povreda, bola u zglobovima i postoperativnih oticanja. Pored toga sjajno je gorivo za vaše telo, a sadrži gotovo sve potrebne minerale i vitamine. Preporučuje se 300-350 mililitara soka od ananasa dnevno.

Sok od trešanja

Trešnje sadrže hemikaliju poznatu pod nazivom antocijanin koja deluje kao snažni antiupalni agens i ublažava bolove uzrokovane artritisom. Sadrži beta karoten i bakar koji su veoma delotvorni u lečenju reumatoidnog artritisa.

Sok od sirovog krompira

Jedan od najdelotvornijih prirodnih lekova za probleme uzrokovane artritisom, a koristi se vekovima u te svrhe. Tradicionalni metod pripreme soka od krompira je da isečete krompir na veoma tanke kriške, zajedno sa korom i stavite ih u čašu napunjenu vodom, preko noći. Ovu vodu popijte ujutru na prazan želudac.

Napomena:

Sokove pravite od sirovog voća uz pomoć sokovnika ili blendera, kupovni sokovi od ananasa ili trešnje se ne mogu koristiti kao lek.

Komentari
Loading...