Prirodno rešenje za bolne zglobove

Lek za koji mnogi tvrde da je čudotvoran sastoji se u korišćenju želatina u periodu od nekoliko nedelja.

Potrebno je da kupite u prodavnici jestivi želatin.

Ima ga u različitim oblicima sa i bez dodatih voćnih ukusa i šećera. Pred spavanje pomešate vrhom punu čajnu kašičicu želatina u čašu vode, soka, jogurta ili neke druge tečnosti. Kako budete mešali smesu ona će postajati gušća. Kada je dobro promešate popijte je ili pojedite ako je gusta.

Koristite toliko tečnosti da kada umešate želatin smesa ostane dovoljno tečna da je možete popiti ako vam je tako lakše. Možete je pomešati i sa žitaricama sa mlekom, te pojesti tu masu. Ukoliko su vaše tegobe sa zglobovima i kostima jače koristite ovu metodu ujutru i uveče.

Treapija bi trebala dati efekat i smaniti bolove i znatno povećati pokretljivost zglobova već nakon sedam dana. Tretman prema potrebi možete korisiti od 4 do 6 nedelje.

Ovaj recept posebno je koristan za starije i manje pokretne osobe ,te ljude koje osećaju bolove pri pokretima i sl.

Želatin je proizvod životinjskog porekla koji nastaje hidrolizom proteina kolagena koji je glavni vezivni sastojak životinjskog tkiva: hrskavica, kostiju, tetiva, itd. Želatin svakodnevno konzumiramo a da toga nismo svesni u različitim prehrambenim proizvodima , želeima, mesnim produktima, mlečnim i hladnim prerađevinama, gumenim bombonama itd.

Kako starimo ili usled poremećaja ili ishrane naša telo proizvodi manje kolagena što uzrokuje da pojedinačna mikrovlakna u našem telu postaju više međusobno povezana što je rezultat manje fleksibilnosti. To nam daje efekat slabe fleksibilnosti, bolova i otežanog kretanja te nam je potrebno sve više pokreta kako bismo se “zagrejali” i normalno bezbolno izvodili neke fizičke aktivnosti. Ovi sastojci nadoknađuju se putem želatina.

U istraživanjima i preporukama navodi se da je korišćenje želatina osim ovih rezultiralo i sledećim zdravstvenim koristima:

  • Pomoć pri rastu i boljoj teksturi kose i noktiju
  • Boljom elsatičnošću tela i kože te smanjenju vidnih tragova starenja na koži
  • Skoro svi ispitanici prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna
  • Istraživanja su pokazala i redukciju u pojavi celulita, pojačanom metabolizmu i znatnom smanjenju sezonskih alergijskih reakcija

Želatin se proizvodi od različitih vrsta životinja a najčešće od svinja ili goveda što bi trebalo jasno biti naznačeno na pakovanju.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar

Komentari su zatvoreni..