Generic filters
Exact matches only

Prirodno rešenje za adenoiditis

Otežano disanje kroz nos usled uvećanih krajnika. Navedene preporuke i saveti rešenje su i za lečenje polipa u nosu…

add

Preporuke:

Promeniti ishranu, naglo smanjiti produkte koji stvaraju sluz: mlečni, slatkiše, masti, skrob, belančevine. Trebalo bi više jesti povrća. Može se nabaviti i pripremljeno povrće. Sveže povrće u hladno godišnje doba rashlađuje organizam, što je štetno. Kaše od monolitnog zrna sa minimumom pretopljenog maslaca. Jela sa belančevinom uz garnir od povrća. – Piti čaj od trava sa medom ili kompote od suvog voća.

Važan je pravilan redosled unošenja hrane: tačnost pre jela, ne pijte mnogo posle jela – to je jedan od uzroka slabog varenja (gasi probavnu vatru) i stvaranja mnogo sluzi usled slabo svarene hrane. Ne jedite noću. Ukoliko imate potrebu za jelom, popijte neki kiselomlečni napitak.

Očistiti organizam od mikroparazita, sprovesti kuru čišćenja i protivparazilnog lečenja. Tek posle toga može se direktno dejstvovati na kolonije mikroparazita koje su stvorili adenoidi ili polipi.

Recepti:

– Jednu supenu kašiku pomoćnice (Solanum nigrum) preliti sa dve čaše ključale vode i ostaviti da odstoji 2 sata. Piti po jednu supenu kašiku 3-4 puta dnevno.

– Dve supene kašike jagoda (plodova) pomoćnice preliti čašom vode, kuvati na slaboj vatri 7-8 minuta, ostaviti da odstoji jedan sat i procediti. Piti po četvrtinu čaše 3-4 puta dnevno pre jela.

– Supenu kašiku suvih usitnjenih listova pomoćnice preliti sa čašom ključale vode, ostaviti da odstoji 2 sata i procediti. Piti po 1-2 supene kašike 3 puta dnevno pre jela.

– Supenu kašiku usitnjenih listova i korenja ranilista preliti sa dve čaše ključale vode i ostaviti da odstoji. Popiti tokom dana.

Kompleksno lečenje:

Za odrasle: uveče, a zatim ujutru na prazan želudac popiti po 50-100 grama ekstrakta od pomoćnice. Otprilike posle pola sata-sat ukapati u nos 1-2 kapi soka od ciklame i leći u postelju, prethodno se snabdeti maramicama za nos.

Čim počnete da iskašljavate isperite nos ekstraktom ranilista i pijte po 30-50 grama tog ekstrakta sve dok ne prestanete kašljati (dok iz nosnog ždrela ne izađe sva sluz, adenoidi i polipi). U zavisnosti od uzrasta, doza je 2-5 puta manja, nego za odraslog čoveka.

Pomoćnica se može zameniti svežim sokom od starog krompira (30-50 grama), ekstraktom od duvana (15-20 kapi na 100 grama vode).

Komentari
Loading...