Prirodno rešenje protiv ožiljaka na telu

Predstavljamo vam neka rešenja koja će vam pomoći da se rešite ožiljaka na telu.

olk

Limun

Limunska kiselina kojom limun obiluje posvetljuje ožiljke, a vitaminom C gladi se ten i uravnotežuje boja kože. Pre nego što započnete s ovim tretmanom, kožu dobro očistite, a potom umočite vaticu u sok limuna. Nanesite to na ožiljak i ostavite deset minuta da se osuši. Kožu zatim isperite mlakom vodom. Isti postupak ponovite nekoliko dana dok ne primetite razliku.

Maslinovo ulje

Njegovo bogatstvo lekovitih svojstava ima svoju ulogu i kod uklanjanja ožiljaka. Kao i limun, maslinovo ulje posvetljuje ožiljke, a za to su zaslužne nezasićene masne kiseline i vitamini E i K. Umasirajte maslinovo ulje na ožiljak pa ostavite da deluje preko noći.

Soda bikarbona

Soda bikarbona jep oznata kao prirodno mikrodermoabrazivno sredstvo. Deluje kao piling, uklanja mrtve ćelije kože i dezinfikuje kožu. U omeru 5 : 1 pomešajte sodu bikarbonu i vodu. Dobijenu pastu nanesite na ožiljak i ostavite da se osuši, a zatim isperite i ponavljajte postupak dva do tri puta nedeljno.

Med

Med takođe povoljno deluje na kožu pa i ubrzava zarastanje rana, obnavlja i briše ožiljke. Dve kašičice meda pomešajte s dve kašičice sode bikarbone i nanesite na ožiljak. Umočite mali peškir u vruću vodu i stavite preko mesta gde ste naneli pastu. Držite tako dok se peškir ne ohladi, a potom obrišite smesu s kože.

Komentari
Loading...