Prirodno rešenje protiv grčeva u nogama

Ako vas grčevi u nogama bude iz sna ili ometaju vaše svakodnevne aktivnosti, olakšanje potražite u prirodnim rešenjima. Predstavljamo vam tri rešenja za otklanjanje bolova u mišićima.

čć

1. Hrana bogata kalijumom

Jedan od najčešćih uzroka za grčenje mišića jeste manjak kalijuma u telu. Da bi uravnotežili nivo ovog vrednog minerala jedite hranu bogatu tim važnim nutrijentom poput banana i krompira. Kalijumom se možete opskrbiti  i ako redovno pijete toplu vodu u koju ste dodali kašičicu jabukovog sirćeta i kašičicu domaćeg meda.

2. Krećite se

Do grčenja u mišićima može doći i zbog manjka kretanja, odnosno višesatnog sedenja ili ležanja u istoj pozi. Najlogičniji odgovor takvoj vrsti grčeva je fizička aktivnost. Ne zaboravite da se baviti nekom fizičkom aktivnošću, šetajte, a kada ste prikovani za kancelariju – ustanite svakih dvadesetak minuta, protegnite se i nastavite s poslom.

3. Topli oblozi

Kada vas uhvati grč, pritisnite sredinu bolnog mesta u trajanju od 15’tak sekundi, opustite mišić pa ponovite dok bol ne popusti. Uvek možete posegnuti i za toplim oblozima, ili toplom kupkom koja će opustiti sve mišiće.

Komentari
Loading...