Generic filters
Exact matches only

Prirodno rešenje kod problema proširenih vena i kapilara na nogama

Spremili smo za vas spisak lekovitih biljaka koje blagotvorno deluju na problem proširenih vena i kapilara .

Divlji kesten za vene

Ako njega izaberete za lečenje, budite sigurni da on može da olakša vašim nogama i da učini da otok splasne. Postoje različiti načini za njegovu primenu. Naći ćete ga u prirodnim kremama za vene, a možete da pravite tinkturu koja se koristi za obloge. Jedan od najboljih recepata jeste kesten u rakiji.

Divlji kesten koristi se za spoljašnje tretmane i utiče na ojačavanje vena i venskog zida. Ono što treba da znate jeste da lekovite biljke donose rezultate samo ako ih redovno i uporno upotrebljavate. Potrebne su nedelje, nekad i meseci za izlečenje, jer se ni same vene nisu pojavile preko noći.

Ruzmarin odličan za vene  

On u sebi sadrži kiselinu koja pomaže venama da se obnove i da se regenerišu. Na taj način dolazi do prirodnog jačanja vena.

Ruzmarin deluje dobro na cirkulaciju, a dobra cirkulacija je preduslov za lečenje vena.

Ova biljka je lekovita za vene i nju možete pronaći i u svojoj kuhinji, a ako je nemate, lako ćete je nabaviti. Ono što je interesantno kod ruzmarina jeste da je upravo on čest sastojak mnogih prirodnih krema koje su namenjene za lečenje vena.

Od ruzmarina može da se pravi čaj, koji se redovno konzumira, svakoga dana, kako bi se otklonili žmarci i trnjenje nogu. Od ruzmarina se prave i obloge. Kod lekovitih biljaka možete da koristite sve načine upotrebe, kako biste brže postigli željene rezultate.

Bršljan pomaže kod kapilara

Osim što je odličan za celulit, bršljan deluje na probleme sa proširenim venama.
Suvi list bršljana utapa se u ulje i nanosi se kao obloga. Možete izabrati maslinovo ili neko drugo ulje koje je dobro za vene.

Postoji i drugi način, da bršljan odstoji u određenom ulju mesec dana, a onda se to ulje maže na delove koji su oboleli. Sa ovim uljem možete da blago masirate noge, a kasnije da ih utoplite. Ovo možete da ponavljate dva puta dnevno.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...