Prirodni recept za regulisanje stolice

Predstavljamo vam prirodni lek  koji pre svega rešava probleme probave, tvrde i neredovne stolice te zatvora. Dobra i redovna stolica ključ je zdravlja kod čoveka. Gotovo uvek dugotrajni problemi zatvora i neredovne , odnosno tvrde stolice izazivaju ozbiljne zdravstvene probleme koji mogu biti rezlutat najtežih oboljenja.

mekinje

Rešenje koje vam predstvljamo razvio je britanski hirurg Dr Neil O. Painter koji je sa svojim timom nizom eksperimenata razvio metodu koja rešava ovaj problem trajno i efikasno bez i jedne hemikalije ili veštačkog leka.

Rešenje problema odnosno metoda dr Paintera sastoji se u svakodnevnom konzumiranju pšeničnih mekinja u malim količinama tri puta na dan. Dobro ste pročitali potrebno je samo redovno svaki dan uzeti po nekoliko kašika pšeničnih mekinja i nakon 7-14 dana redovne upotrebe većina ljudi u potpunosti će povratiti 1-2 redovne i mekane stolice na dan. Ekperimentima je utvrđeno da različita količina mekinja pomaže ljudima kod ovog problema. Zbog toga je preporuka da se počne sa dve velike kašike mekinja tri puta na dan. Nakon 7-14 dana ukoliko ova količina ne deluje povećajte na 3 kašike odnosno zadržite istu meru ako se rezultati pokažu kao adekvatni.

Mekinje je teško konzumirati same , jer su suve, pa ih možete staviti u mleko, supu, jogurt, vodu , dodati u neko jelo ili na neki drugi način po vašem ukusu. Važno je jedino da redovno tri puta na dan unosite po 2-3 supene kašike pšeničnih mekinja.

Mekinje trebaju biti neprerađene a rezultati kod svih pacijenata koji ih redovno koriste budu pozitivni. Tvrda i neredovna stolica najviše je uzrokovana hranom u kojoj nedostaju vlakna.

Dr Painter ističe da ne postoji određena doza za svakoga, te da je potrebno da svaki pacijent pronađe odgovarajuću meru ekperimentišuči u rasponu od 1-4 velike supene kašike tri puta na dan. Potrebno je svakih 7 dana menjati količinu dok svako za sebe ne pronađe i postigne meru koja će mu omogućiti 1-2 meke stolice na dan, koliko se smatra normalnim.Nakon regulisanja problema pacijenti nastavljaju koristiti mekinje u ishrani po potrebi. Neredovna i tvrda stolica vrlo je učestali problem kod mnogih ljudi, kako u svetu tako i u našim krajevima.

Komentari
Loading...