Generic filters
Exact matches only

Prirodni lekovi za zdravu jetru

Jetru možete očistiti pomoću namirnica koje možete naći u obližnjoj prodavnici zdrave hrane, pijaci, a neki se možda već nalaze u vašoj kuhinji.

Limun

Topla voda sa limunom je odličan način za detoksikaciju jetre svakog jutra. Ovo nije limunada pa joj nemojte dodavati šećer ili bilo šta drugo. Samo prečišćena voda i svež limunov sok. Neki stručnjaci veruju da jetra proizvodi više enzima kao odgovor na vodu sa limunom, više nego na bilo koju drugu hranu.

Beli luk

Dodajte malo belog luka u hranu ili sitno isecite čen u salatu. Beli luk sadrži sumporna jedinjenja koja mogu da pomognu aktiviranje enzima u jetri. Ona sadrži alicin i selen, oba dobra za zaštitu jetre.

Avokado

Avokado sadrži jedinjenja koja mogu da zaštite jetru od oštećenja. U poređenju sa drugim vrstama voća, avokado se pokazao najefikasniji u zaštiti jetre od moćnih galaktozaminskih toksina koji proizvode znatno oštećenje jetre slično humanom virusnom hepatitisu.

Kurkuma

Još jedan jak začin sa dugom listom korisnih upotreba, kurkuma ne samo da štiti jetru od oštećenja već i podstiče regeneraciju ćelija jetre. Pored toga, ona povećava prirodnu proizvodnju žuči i pomaže u čišćenju od toksina.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...