Prirodni lekovi za urinarne infekcije

Da li patite od infekcija mokraćnog kanala? Ukoliko ne patite trenutno, sigurno ste jednom u životu imali ovaj nepodnošljiv bol.

Infekcija se može dogoditi zbog korišćenja toaleta koji nije higijenski, putem polnog odnosa i zbog kontrolisanja nagona za mokrenjem.

Neke mere predostrožnosti, kao što je pijenje puno vode, sprečavanje polonog odnosa s različitim partnerima i dr. definitivno mogu sprečiti infekcije mokraćnog kanala. Neki prirodni lekovi mogu izilečiti bakterijske infekcije i pomoći vam da se brže rešite bola.

1. Konzumiranje vitamina C

Bogati voćni sokovi poput ananasa i drugih citrusnih voćki su dobri u tom periodu. Voda je najbolji lek za bolesti, pa pijenje što više vode će isterati bakterije iz mokraćnog sistema uzrokujući olakšanje. Brusnica je dobra za lečenje ovih problema, čak i kod trudnica.

2. Izbegavajte kafu, čaj i čokoladna pića

Napravite mešavinu od bilja poput cimeta, uve, bobicama borovice, jer su to sve dobri domaći lekovi za lečenje urinarne infekcije.

3. Ječam, kokosovo mleko i mlaćenica

infekcija-upala-mokracnih-kanalaSve ove namirnice su dobre za ove probleme. Kuvani ječam je najbolji diuretik koji neutralizuje kiseline u bešici.

4. Echinacea

Biljka po imenu „Echinacea“ ima moć da ubije bakterije koje uzrokuju infekcije. Kako bi se izlečili od ovih infekcija pijte čaj od ove biljke. Echinacea kapsule i lekovi su takođe dostupni za lečenje. Izbegavajte dodavanje šećera u čajeve.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...