Generic filters
Exact matches only

Prirodni lekovi za lečenje Heliko bakterije

Nije lako dati odgovor na pitanja kako se leči Heliko bakterija, jer pravilan pristup ovoj bolesti zahteva primenu lekova, ali i novih životnih navika na koje pacijenti verovatno nisu navikli, budući da su se našli na meti ove bakterije.

 

Lečenje Heliko bakterije je u direktnoj vezi sa pravilnom ishranom, ali i sa prirodom koja nudi nekoliko rešenja za ovu bolest.

Ukoliko vas muči Heliko bakterija ishrana je prvo na šta treba obratiti pažnju. Pacijent treba da promeni životne navike koje na prvom mestu podrazumevaju uvođenje redukovane i pravilne ishrane, uz poštovanje satnice kojoj su obroci prilagođeni.

Dakle, pacijent treba da doručkuje, ruča i večera u približno isto vreme, dok razmak između obroka treba da iznosi između 3 i 4 sata.

Regulisanu i pravilnu ishranu treba da prati konzumacija zelenog ili crnog čaja, mada protiv pojačanog lučenja kiseline odlično deluju i čajevi od majčine dušice, žalfije ili koprive. Strogo treba izbegavati alkohol, kafu, slatkiše, gazirane sokove i slične proizvode koji škode organizmu u svakom slučaju, a naročito kada je u njemu nastanjena Heliko bakterija.

Povrće je poželjno, a preporučuju se kupus, spanać, karfiol i keljdok bi krastavce i paradajz trebalo izbegavati, jer podstiču izlučivanje želučane kiseline. U jelovniku bi trebalo da se nađe i voće poput kruške, šljive, malina, brusnica i jabuka, a neke od ovih voćki su dovoljno snažne da zaustave rast Heliko bakterije.

Prirodni lek za Heliko bakteriju je laneno seme, koje spada u najefiskasnije lekove iz prirode koje se primenjuje u slučaju mnogih infekcija. Ipak, pokazalo se kao vrlo korisno u borbi sa Heliko bakterijom, pa se preporučuje primena u vidu supene kašike lanenog semena koju treba dodati u šolju tople vode.

Laneno seme treba da odstoji u vodi do tri sata, a zatim ga treba procediti i konzumirati kašiku pre svakog obroka. Dobrobit lana se ogleda u sluzi koja se dobija iz njegovog semena, a koja dospeva do želuca i umanjuje dejstvo Heliko bakterije.

Osim lanenog semena, vrlo efikasan prirodni lek za Heliko bakteriju je i ulje crnog kumina iz biljke Nigella sativa. Ova biljka je poznata kao izuzetno lekovita i efikasna u borbi sa mnogim bolestima, a zbog brojnih zdravstvenih pogodnosti, često se koristi kao dodatak ishrani.

Njegove prednosti se ogledaju u tome što smanjuje holesterol, stabilizuje imuni sistem i održava bubrege aktivnim. Osim toga, efikasno reguliše probavu i proces varenja. Tu je i ulje divljeg origana koje se može kombinovati sa uljem crnog kumina, jer tako najbolje deluju na Heliko bakteriju, smanjujući njeno delovanje koje izaziva čir na želucu.

Propolis je još jedan poznati prirodni antibiotik koji jača odbrambeni sistem organizma, zbog čega nalazi upotrebu kod lečenja mnogih infekcija i bolesti. Pokazao se kao vrlo dobar saveznik u otklanjanju Heliko bakterije iz organizma, pa nije na odmet uvrstiti ga u svoju svakodnevnu ishranu.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...