Prirodni lekovi protiv upala u organizmu,glavobolje…

Lekari često upozoravaju da ne posegnemo za lekovima kad god osetimo bol.

sf

Ovi prirodni lekovi se kriju u svačijem domu. Kašalj, začepljenje sinusa i glavobolja sastavni su deo sezonskih prehlada, virusa i gripa. Umesto da se odmah latite medicinskih pomagala poput sirupa, tableta i drugih lekova, smanjite tegobe uz pomoć prirodnih lekova, koje bi vam sa sigurnošću prepisala i baka.

Majoranom protiv kašlja

Čaj, limun i med važan su trio u borbi protiv prehlada. Međutim, ako vas boli grlo i muči uporan kašalj pomoći će vam i ako u ustima progrgljate zagrejanu običnu vodu u koju ste dodali dve do tri kapi esencijalnog ulja majorana.

Mentol protiv začepljenih sinusa

Začepljene sinuse provereno otvaraju gelovi na bazi mente, koje možete namazati na predeo grudi, ili staviti kapljicu tačno ispod nosa.

Lavandom protiv glavobolje

Osećate li početak glavobolje – udisanje lavandinog ulja opustiće napete mišiće u ramenima i smanjiti bolove. Novija istraživanja pokazuju da će pojavu jakih migrena kod osoba koje od njih pate smanjiti svakodnevno uzimanje 48 grama biljke butterbar (lat. Petasites hybridus) iz porodice tratinčica.

Jogom protiv nesanice

Jedna američka studija pokazala je da svakodnevno izvođenje joge smanjuje nesanicu kod osoba treće životne dobi. Ispitanici su izvodili različite vežbe iz joge u trajanju od šest meseci tokom kojih su zaspali 10 minuta ranije i spavali sat vremena duže svake noći od osoba istih godina koje se nisu bavile ovom aktivnošću.

Ledom protiv upale mišića

Da biste sprečili jak bol u mišićima nakon vežbi u teretani, predlažemo vam ledene obloge na nadražene mišiće. U smanjivanju bola pomoći će i brza ledena kupka.

Narodni lek za upalu bešike
Komentari
Loading...