Generic filters
Exact matches only

PRIRODNI LEKOVI uspešno leče ranicu na GRLIĆU MATERICE- RECEPTI

U Srbiji svake godine 450 žena umre od raka grlića materice!

Ovo opako oboljenje dijagonstikuje se godišnje kod 1.400 novih slučajeva. Otežavajuća okolnost je ta što na prvi pogled benigne promene na grliću materice često mogu biti prvi znak bolesti.

Stoga i treba dodatno skrenuti na pažnju na važnost redovnih kontrola kod ginekologa, što između ostalog i mi činimo sa ovim tekstom.

Priroda nam i ovog puta nudi rešenje, koje se pre svega odnosi na dobru prevenciju u vidu pravilne ishrane i prirodnih preparata. Od bilja izdvajamo rusomaču i hajdučku travu, koji su dokazano delotvorni za lečenje ranice na grlicu materice prirodnim putem.

Fitoterapeuti nam preporučuju da čim primetimo kako su promene na grliću materice prisutne preduzmemo neke osnovne korake u lečenju. Podrazumeva se tek nakon konsultacija sa lekarom. Tada možemo da pozovemo i lekovite biljke u pomoć.

Na prvom mestu to su rusomača, kupina, hajdučka trava, neven, ranjenik, podubica i kopriva. Sve su to odlični saveznici u uklanjanju ranica na grliću materice. Čajne mešavine od tih biljaka ne primenjuju se samo oralno, već se njima grlić i ispira.

Čajevi od virka i macine trave isto tako se mogu koristiti za ispiranje vagine.

S druge strane, odličan izbor su i ulje i čaj od kantariona. Od njih se prave čuvene kantarion vaginalete.

 

Evo kako da najpre napravite čaj:

Kafena kašičica suvog cveta i lista biljke prelije sa 2 dl ključale vode. Procedi se nakon što odstoji 10 minuta. Onda se pomoću irigatora istisne u vaginu.

Fenomenalne čajne mešavine

U pitanju je terapija fitoterapeuta koja se primenjuje 24 dana, sa 4 proverene čajne mešavine. Najefikasnija je ako se primeni na samom početku lečenja, kada ranica na grliću materice još nije uzrokovala maligne promene na sluznici.

Recepti:

  • Uzeti po 2 supene kašike sitno iseckanog nadzemnog dela rusomače, lista kupine i lista i cveta hajdučke trave. Sipati u 1,2 I ključale vode. Ostaviti poklopljeno 2 časa van šporeta, zatim procediti i zasladiti domaćim medom. Piti po 2 decilitra pre doručka, ručka i večere, a ostatkom ispirati matericu pre spavanja.
  • Uzeti po dve kašike sitno iseckanog lista koprive, lista ranjenika i lista i cveta podubice. Sipati u litar tek ključale vode, ostaviti poklopljeno 2 sata van šporeta, procediti i zasladiti medom. Piti po šolju i, a ostatkom izvršiti ispiranje vagine i materice pre spavanja.
  • Uzeti punu kašiku sitno iseckanog lista bokvice, nadzemnog dela rusomače, lista ranjenika, lista i cveta stolisnika i cveta nevena. Sipati u 1,2 I ključale vode. Poklopiti i ostaviti nek odstoji 2 sata, potom što bolje procediti i piti po šolju pre glavnih obroka, a ostatkom dobro ispirati matericu pre spavanja.
  • Kako bi se ranica na grliću materice sanirala u svojoj ranoj fazi uzmite po dve supene kašike sitno iseckanog lista virka, hrastove kore sa debljih grana i lista i cveta podubice. Usipajte u 1,2 Iitra provrele vode. Ostaviti poklopljeno najmanje 2 sata, procediti i popiti po šolju neposredno pred glavne obroke, a ostatkom čaja isprati vaginu pre spavanja.

Napomena

Recepti se primenjuju po 6 dana, a prilikom ispiranja koristi se mlaka tečnost, koja treba biti u vagini do 10 minuta. Cev irigatora i ulaz u vaginu treba prethodno namazati vazelinom, a ispiranje vršite van menstrualnog ciklusa, svakog drugog dana. Obavezno idite na redovne kontrolne preglede, kako bi vaš lekar utvrdio da li se ranica na grliću materice povukla.

Ruska narodna medicina

Daje nam ovu čuvenu biljnu mešavinu. Ona se može koristiti čak i u slučaju raka grlića materice.

Postupak pripreme:

Uzmite 300 g sveže aloje, koja nije mlađa od jedne niti starija od pet godina. Pet dana pre upotrebe biljku ne treba zalivati. Listove sameljite u mašini za meso.
Tome pridodajte 250 grama vodopije (cikorije), 400 grama kvalitetnog prolećnog meda zajedno sa saćem.
Dodajte 0,7 l domaćeg crnog vina i pola litre čistog alkohola. Sve to promešajte i sipajte u tamiju bocu, čvrsto je začepite i ostavite nek odstoji pet dana na što mračnijem i hladnijem mestu.
Za to vreme ocediće se onoliko tečnosti koliko je potrebno za 7 dana. Ostatak ostavite nek stoji u tamnoj boci na mračnom i hladnom mestu.

Doziranje ruskog leka i trajanje terapije

Procedura se ponavlja svake nedelje, a jedna kura lečenja traje najduže 60 dana u godini. Prvih pet dana uzima se tri puta na dan po kašičica pre jela, a nakon toga triput dnevno po kašika, takođe sat vremena pre jela.

 

BONUS VIDEO

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...