Generic filters
Exact matches only

Prirodni lekovi koji će vam pomoći kad ste pod stresom

Proverite koja ulja imaju miris dovoljno moćan da smiruju napete nerve.

desperate 2293377 960 720

Lavandino ulje

Jedno od najpopularnijih ulja za smirenje je lavandino ulje. Lavanada je vrlo otporna biljka koja se može uzgajati u bašti i ne zahteva puno brige. Kad se koristi u sklopu aromaterapije ona uklanja napetost i gnev i opušta osobu. Dobro je i za one koji pate od nesanice.

Jasmin

Poreklom je iz Indije, ali jasmin se sad može naći svuda na području Mediterana. Nazivaju ga ‘kraljem’ među mirisnim uljima. Poseduje miris koji je senzualan i opušta. Koristi se i protiv mentalne blokade, nervoze i tuge. Sasvim dobro deluje i kao antidepresiv.

Kamilica

Ulje kamilice je takođe odlično za smirenje. Deluje kao sedativ, a u obliku čaja poznat je kao napitak za opuštanje. U aromaterapiji njegova uloga nije puno drugačija. Osim što smiruje, smanjuje bol i stres.

Ružino ulje

U Bugarskoj se ružino ulje koristi za ublažavanje histerije, tuge i depresije. Neki tvrde da balansira ženske hormonalne cikluse.

Vanilija

Ulje vanilije možete naći u tropskim mestima kao što su Tahiti, Madagaskar i Java. Bogat, topao i sladak miris za mnoge je jedno od najprijatnijih mirisnih ulja, pa je omiljen u promicanju mirnijeg raspoloženja. Deluje i kao afrodizijak.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...