Prirodni lekovi koje preporučuju čak i doktori

Nema potrebe da se, svaki put kada vas zaboli glava,boli vas grlo ili imate konstipaciju, “kljukate” lekovima. Možete da se izlečite i stvarima koje već imate u kuhinji.

glkl

Opekotine

Ukoliko je opekotina mala, kao kada, na primer, opečete prst o peglu za veš ili ringlu, dovoljno je da držite ruku pod mlazom hladne vode oko 10 minuta. Takođe, dobra opcija je da na mesto opekotine namažete malo margarina.

Glavobolja

Najbolji “klasian” lek za glavobolju je led, kažu stručnjaci. Noviji lekovi za glavobolju su možda efikasniji, ali brojna istraživanja su pokazala da je i led efikasan kod migrena. Najbolje je da nekoliko minuta držite led na zadnjem delu glave, skoro do vrata.

Bol u grlu

Najbolji domaći lekovi za upaljeno grlo nalazi se u vašoj kuhinji. Naravno, ukoliko imate temperaturu ili neke druge simptome, trebalo bi da se javite lekaru, ali ako vas samo grebe u grlu, dovoljno je da ga ispirate mešavinom vode i soli.

Konstipacija

Do konstipacije ili zatvora dolazi zbog problema sa varenjem. Istraživanja su pokazala da konzumiranje 12 suvih šljiva dnevno, ima daleko bolje efekte na regulisanje varenja nego savremeni lekovi.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...