Prirodni lek protiv proširenih vena


Veliki broj ljudi je upoznat sa korisnim svojstvima paradajza, ali malo ko zna da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti varikozne vene.

par

Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Zeleni paradajz je jednostavan narodni lek za borbu protiv proširenih vena. Trebate oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih na kriške ili kolutiće. Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena, na same vene i na postojeću kapilarnu, vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne osetite peckanja na koži. Ako ne možete dugo da trpite, sklonite ga čim osetite peckanje i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.

Nakon dve nedelje sprovođenja ovakvih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi da blede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Prevencija pojave proširenih vena

Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutiće) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Prilikom sledećeg tretmana korišćen paradajz zameniti svežim. Ovu proceduru je poželjno sprovoditi uveče ili tokom noći.

Trajanje lečenja je individualno. Možete ga sprovoditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini, odnosno leku aspirinu. Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koja razređuje krv i ne daje joj stagnaciju.

Osim toga, paradajz poseduje flavanoide, koji ojačavaju zidove krvnih sudova.

Venska bolest
Komentari
Loading...