Prirodni lek protiv kamena u bubregu

Kamenje u bubrezima nastaje kada bubrezi nisu u stanju da obrade toksine na pravi način. Tada dolazi do kristalizacije neprerađenih minerala.

buby

Predstavljamo vam nekoliko prirodnih lekova koji mogu ublažiti bolove nastale zbog kamena u bubrezima.

Sok od limuna, maslinovo ulje i jabukovo sirće

Ovo je jedan od najefektnijih lekova za kamenje u bubregu. Kada osetite prve simptome, pomešajte 60 ml maslinovog ulja i 60 ml limunovog soka. Popijte sve odjednom, a nakon toga popijte i 350 ml vode. Pričekajte pola sata. Zatim iscedite sok od pola limuna u 350 ml vode i dodajte kašiku jabukovog sirćeta, promešajte i popijte napitak. Kombinaciju limunovog soka, jabukovog sirćeta i vode pite na sat vremena dok se bolovi ne smanje.

Uvin čaj

Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lekova za probleme s bubrezima i bešikom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 ml uvinog čaja dnevno.

Sok od nara

Seme i sok nara su još jedan efektan lek protiv kamena u bubregu.

Celer

Celer je povrće koje odlično utiče na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta. Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

Bosiljak

Čaj od bosiljka ima pozitivan uticaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mešavine soka od bosiljka i meda.

Komentari
Loading...