Prirodni čistači pluća

Ako ste prestali pušiti ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih svežih namirnica.

Zeleni čaj

Pušenjem telo gubi prekopotrebnu tečnost te organizam puno brže dolazi u dehidratacije. Ispijanje velike količine vode ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tela i pomažete telu da se očisti.

Kivi i limun

Osim vode, nikotin iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili svako jutro popijte čašu limunade od isceđenog soka limuna.

Spanać i brokoli

Folna kiselina je vrlo važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Osim u obliku tableta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u spanaću. Brokoli je prepun vitamina C i B5 koji se pojačano gube pušenjem.

Sveža šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ukoliko želite da se rešiti ove ružne pojave jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A,K,C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanju s jabukom i limunom

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...