Prirodna sredstva za negu kože

Predstavljamo vam nekoliko prirodnih rešenja.

Limunov sok

Sok od limuna pomaže da učini kožu lepšom i mekšom. Osim što možete svakodnevno popiti toplu vodu sa limunom pokušajte i trljati čist sok od limuna na obolelo mesto i pustite ga da deluje 20 do 30 minuta pre nego što ga isperete hladnom vodom. Ako imate osetljivu kožu razblažite limunov sok sa vodom ili medom.

Još jedna opcija za vas je da pomešate šećer ili morsku so sa limunovim sokom i tako napravite pastu. Koristite ovu pastu kao piling. Nanesite nekoliko puta nedeljno. To može potrajati mesec ili dva pre nego što primetite bilo kakve rezultate.

Kurkuma

Kurkumina pasta inhibira melanin u koži i leči odlično tamne fleke i pigmentaciju.

Potrebno je:

¼ kašičice kurkuma praha sa 2 do 3 kašike brašna od lebleblija, ½ kašičice mleka, limunov sok ili sok od krastavca. Dobro izmešati. Ako je pasta tečna dodajte još brašna. Nanesite masku na lice ili druge pogođene oblasti i pustite je da deluje 10 minuta dok se maska ne osuši na vašoj koži. Uklonite masku toplom vodom kružnim pokretima. Koristite je jednom ili dva puta nedeljno.

Aloe vera

Njena moć isceljenja promoviše regeneraciju kože i odlično funkcioniše kako bi smanjila pigmentaciju ili tamne fleke usled izlaganja suncu. Nežno masirajte čist aloja gel na pogođena područja dva puta dnevno, a rezultati bi trebalo da budu vidljivi za mesec dana.

Kakao buter

Kakao buter deluje kao piling kože i uklanja fleke i smeđe mrlje zbog velikog stepena mlečne kiseline. Nanesite buter na obolelo mesto i pustite ga da deluje nekoliko minuta pre nego što ga sperete vodom. Dodajte sok od limuna ili sok od paradajza za bolji efekat. Ponavljajte jednom ili dva puta dnevno.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće sadrži moćne kiseline koje mogu da uklone mrtve ćelije kože. Jabukovo sirće pažljivo nakapajte na staračke pege i ostavite oko 20-30 minuta. Ponavljajte jednom do dva puta dnevno. Trebaće oko 6 nedelja da se primeti poboljšanje. Važno je da koristite organsko sirće za maksimalne rezultate.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...