Generic filters
Exact matches only

Prirodna rešenja za lečenje psorijaze

Lek za izlečenje psorijaze još uvek nije otkriven, ali za razliku od jakih i agresivnih lekova, postoje i prirodni tretmani za ublažavanje neprijatnih simptoma psorijaze.

psor

Predstavljamo vam par saveta koji pomažu protiv psorijaze:

Riblje ulje

Obogatite svoj svakodnevnu ishranu s obrocima lososa i tune. Uglavnom sve masne ribe su preporučene za konzumaciju, jer su bogate omega-3 masnim kiselinama koje su jako korisne za borbu s upalama i nadražajima. Osim psorijaze takođe ćete doprineti zdravlju vašeg srca i imunog sistema.

Napomena: ako uzimate lekove protiv zgrušavanja krvi, ne konzumirajte riblje ulje, može samo izazvati više krvarenje.

Bez glutenska dijeta

Prema mnogim istraživanjima, psorijaza može lako biti posledica celijakije. Imajući to na umu, gluten može izazvati samo veće iritacije i upale na koži. Gluten nije poželjan u svakom slučaju, tako da ako ga izbacite iz vaše ishrane je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje telo. Puni učinak bezglutenske ishrane nije dokazano, ali oni koji su to uradili, svedoci su samo pozitivnih rezultata.

Kurkuma

Kod nekih bolesnika, kurkuma je uradila čuda za psorijazu. Ovaj neverovatni začin kombinuje se s brojnim drugim sastojcima koji samo mogu poboljšati njen kvalitet.

So mrtvog mora

So mrtvog mora pokazuje neverovatne rezultate kada je rastopimo u slatkoj vodi. Vrlo je korisna za naše zdravlje, i može pomoći u lečenju simptoma psorijaze. Posebno je korisna kod svraba i crvenila, tipično za psorijazu.

Pomešajte dve supene kašike ove soli u napunjenu kadu tople vode, pustite da se rastopi, zatim se potopite u kadu na 15 minuta.

Psorijaza – prirodni melemi
Komentari
Loading...