Generic filters
Exact matches only

Prirodna rešenja za lečenje petnog trna

Petni trn (Calcar calcanei ) je izbočenje na petnoj kosti najčešće prema dole, smatra se da je to reaktivno stvaranje kosti usled hroničnog mehaničkog preopterećenja i koja se nadraživanjem prilikom hodanja upali i tada izaziva bol.

Javlja se češće kod starijih osoba i osoba koji zbog profesije kojom se bave puno stoje. Karakteriše ga jak bol u sredini pete, koji ne dopušta opterećenje pete.

Bolni simptomi se javljaju kod prvih koraka nakon spavanja ili predugog sedenja, pojavljuju se u oblasti pete ili na njenoj unutrašnjoj površini. Bol u peti može biti toliko nepodnošljiv da se ljudi žale na osećaj prisutstva eksera u peti.

Predlažemo vam nekoliko tradicionalnih metoda lečenje koje su se u praksi pokazale kao  efikasne.

Najjednostavnije lečenje bola u peti je polako, više puta dnevno udarati petom po podu, što povećava cirkulaciju i metabolizam kalcijuma, sprečava taloženja soli

Obloge od krompira

Treba oprati krompir i izrendati ga zajedno sa ljuskom. Smesu staviti na gazu i pričvrstiti na bolno mesto. Umotati najlonskom kesom i obuti na noge čarape. Obloge menjati svakodnevno. Trajanje tretmana – 7-8 dana.

Oblog sa medom i soli

Pomešajte med i so u istoj proporciji (1:1) i obilno namažite bolno mesto. Od gore stavite komadić gaze, zalepite flasterom i umotajte najlonskom kesom. Obucite čarape i prespavajte u njima.
Posle trećeg tretmana bolovi će se ublažiti, a posle petog će nestati. Tretman ponovite 10 dana.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...